Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Long time no see!

Publicerad 2017-01-14 00:09:00 i Allmänt,

Det blev en ofantlig stor och oplanerad paus i denna blogg och jag känner att jag måste återkomma kring historien om vårt husbygge, visa slutresultatet för er blivande husbyggare som vill se mer och även komma med viktiga tips & råd på vägen.

Jag backar ca ett och halvt år till förra inlägget…

Dagen för slutbesiktningen kom och huset blev godkänt trots en hel del anmärkningar och en hel del saker som inte var riktigt klara. Som förstagångsbyggare såg vi inte detta som något problem eftersom vi var nöjda med byggprocessen och det även fanns skriftligt avtalat att allt skulle vara färdigställt samt eventuella anmärkningar från besiktning skulle vara åtgärdade inom tre månader.

Den 15 augusti 2015 fick vi nycklarna till huset, obeskrivlig känsla och samma dag började vi flytta in. Det var ungefär i detta skedde som timmarna inte längre räckte till för att uppdatera bloggen och tiden som därefter gått har blivit så konstig så något bloggande har inte blivit av.

Vårt hus är helt underbart och vi älskar det så! Rörvikshus levererar underbara gedigna trähus som skiljer sig från många andra hus jag varit inne i. Snickerier, detaljer och känslan i huset är fantastiskt fina. Vi har slitit som vargar med insida och utsida under det senaste året för att komma framåt med sådant som vi själva skulle slutföra och vi har nu januari 2017 kommit en bra bit på vägen.

Det som däremot skett under året (eller inte skett) är att den byggentreprenör som vi anlitat (via Rörvikshus rekommendationer) inte färdigställt huset enligt avtal och överenskommelser. De har haft stora interna problem, problem som vi många gånger haft överseende med, men resultatet är att de inte prioriterat att färdigställa sådant som inte var klart eller åtgärdat anmärkningar från slutbesiktningen. Vi har tjatat, legat på, varit arga, hotat och gud vet allt och titt som tätt har det dykt upp hantverkare som arbetat i huset, men det har aldrig blivit klart. Tre månader passerade, sex månader passerade och nu har vi alltså bott i vårt hus i 16 månader och byggentreprenören har fortfarande inte till 100% levererat det hus vi beställt och betalat för. Det är nu i januari 2017 väldigt lite kvar och vi kommer förhoppningsvis snart att ha hantverkarna i huset för sista gången (efter eskalering till Rörvikshus VD mfl) och vi hoppas att vi inom kort kan stänga den dörren för gott. Detta har såklart gett oss en väldigt dålig smak för denna byggprocess och attityden vi mötts med har inte heller gjort oss lyckligare.

Tips för er som ska dra igång byggprocess:

1. Välj totalentreprenad

2. Teckna ett avtal där det inte bara utgår vite om huset är försenat vid besiktningsdagen, utan också om huset inte är åtgärdat/färdigställt efter ett visst datum några månader senare.

Vi kan säkert skriva ett separat inlägg om hur vi kämpat, varit arga, nedslagna mm men det känns så trist. Jag vill istället visa er vårt fina hus och trots ovan (som är kopplat till en specifik byggentreprenör) verkligen rekommendera Rörvikshus och deras fantastiska hus!

Så här kommer bilder, exteriört och interiört av Grills Gård.

Rabatt runt stenläggning saknas ännu på denna bild. 
 
 
 

Entré/Hall

 

 

 
 Badrum nere

Kök från Nisseby Snickerier

 
 
Matsal

Vardagsrum

 
 
 

Trappa

 
Platsbyggd garderob från Ikea i ett barnrum

Del av badrum i master bedroom på övervåning 

 
Master bedroom
 

Utsikt från master bedroom

 

Så, nu känns det som att vi sytt ihop detta projekt även här. Hoppas att någon fått lite inspiration på vägen! :-)

//Sanna och Peter 

 

 

 

 

Kommentarer

Postat av: Katarina Nordquist

Publicerad 2017-03-05 11:36:17

Hej! Mycket fint hus, fina val och underbart läge. Vi är på gång att bygga och försöker lära oss så mycket som möjligt. Så tack för allt ni delar på bloggen. Jättefina golv jag undrar om ni kan tänka er att dela med er vilket golv det är? Med vänlig hälsning, Katarina Nordquist

Svar: Hejsan och tusen tack! Vårt golv kommer från Tarkett och heter Tango, enstavig ekplank. Är lite osäker på om det fortfarande finns kvar i sortimentet men de borde ha något liknande. Jag gör inte mycket väsen sv mig här längre men det finns lite fler bilder på sanna_carlstom_villagrill på Instagram om du vill se mer :-) Lycka till!
grillsgard.blogg.se

Postat av: aurelia

Publicerad 2017-10-20 10:29:48

Jättefint hus! vi är också på G och flyttar till nya huset i maj.Dags för alla val..Undrar var är det för golv i hallen? är du nöjd med den tex om man ser mycket smuts etc... //hälsningar//Aurelia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela