Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Köket beställt

Publicerad 2015-05-14 18:07:00 i Allmänt, byggahus,

Köksritningen har i stort sett varit klar sedan ett halvår tillbaka men slutbeställningen har legat vilande då annat i huset kommit före. I veckan var det dax att sätta den slutgiliga checken så att tillverkningen kan börja. 
 
Vi har tittat på allt från Ikea till mer exklusiva kök i vår jakt efter husets hjärta. Det har varit viktigt för oss att köket har känts gediget och i samklang med resten av huset. Valet föll i slutändan på Nisseby Kök, ett snickeri som tillverkar köket bit för bit i deras eget snickeri på Ekerö. Vi har verkligen fått en härlig känsla av denna köksleverantör, ingenting är omöjligt och vi har hört från andra att det är riktigt fina kök! (www.nissebysnickeri.se) 
 
Det blir ett vitt kök med en bänkskiva i carrara marmor som Peter "alltid lite för mycket" Bertilson har fått bestämma. Det säger självklart lite om resten av huset också. :-) Tanken på ett ljusgrått kök har fladdrat förbi ett par gånger men Peter är inte lika inne på det och i längden vinner det nog med vitt. 
 
Fläkt och kranar ska vi köpa själva och kommer att ha lite annat utseende, men i övrigt kommer det se ut ungefär så här. 
 
Spisen blir av märket Bertazzoni enligt nedan bild. Blir bra med dubbla ugnar när jag blir en sådan där superkock och superbagare som jag har hört att man blir när man bor i hus 😊
 
 
Kranen blir något liknande detta men vi vill gärna ha handtaget i mitten då jag är högerhänt och Peter är vänsterhänt. Jakten pågår...
 
 
 
 
 /Sanna
 

Kommentarer

Postat av: Mats

Publicerad 2015-05-16 08:47:31

Jättefint! Ni får ett superkök! Lycka till. Mats o Diana

Postat av: Karin

Publicerad 2015-05-18 20:43:24

Hej Sanna (och Peter)! Jättekul att följa ert bygge, har följt med från början av bloggen men inte kommenterat tidigare (tror jag iaf..). När är inflyttning beräknad?

Svar: Vad skoj att du läser Karin! 😊 I slutet av juli ska få flytta in är tanken!
grillsgard.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela