Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Det rullar på!

Publicerad 2015-05-12 23:29:00 i Allmänt, byggahus,

Aldrig trodde jag att det skulle ta så enormt mycket tid att bygga hus! Både jag och Peter är redo för att pensioneras och skulle eventuellt behöva ligga i en kuvös några veckor för att återhämta oss. Det är tufft att vara två personer som arbetar mycket, har två små barn och samtidigt driva projekt husbygge. Klart jag förstod att det skulle vara mycket arbete, men ändå svårt att föreställa sig hur sjukt mycket det har varit att ta ställning till under det gångna året. Vi längtar så mycket till att huset är redo att överlämnas till oss! 
 
Om någon vecka kommer markentreprenören tillbaka och påbörjar resten av deras arbete med återfyllnad av marken runt om huset mm. De ska även skapa en ny väg, mura för carport och lite annat smått och gott. När det är klart kan entrén på huset byggas klart, det är egentligen det enda som saknas på framsidan nu. 
 
 
 Äntligen sker det saker invändigt som verkligen syns, huset börjar ta sin riktiga form och inom kort kommer flera rum att vara klara! Alla innerväggar är spacklade och klara för målning, golven färdiga för att läggas, badrummen klara för att bli kaklade osv. Senaste veckorna har tiden främst gått åt till att fundera över kakel, klinker, färg och tapet. I ett hektiskt småbarnsliv får man hitta inspirationen till 99% via google, sedan har man någon liten timme någon gång i veckan att checka om tankarna blir bra live eller inte. Om inte så får man återvända till google och i panik försöka hitta nästa möjliga timme att kolla live. Så har mitt liv känts senaste veckorna :-)
 
Nu är iallafall väggfärger valda till huset och något rum har nog redan blivit målat idag och igår. Färgpaletten går i ljust och mycket vitt som det alltid gör hemma hos mig och Peter, dock har vi faktiskt valt att sätta färg på fler rum än vi tänkt inledningsvis. Vi fick rådet att inte tapetsera i ett nybyggt hus, så det har vi helt lagt åt sidan just nu förutom varsin fondvägg i barnens rum. Lite skönt att bli avrådd från något som annars hade tagit galet mycket tid!
 
Här är lite färger som kommer att finnas i vårt hus.
 
 
 Vi har tänkt om en del från ursprungsplanen när det gäller badrummen, men har äntligen bestämt oss för hur de tre badrummen ska se ut. På väggarna blir det detta vita kakel. 
 
På golven blir det en granitkeramikplatta i alla badrum. Plattan går i brunt på bottenvåningen (På bild) och i badrummen på övreplan kommer de att gå i ljust grått. Vi har även valt den ljust gråa till hallgolvet.  
 
När vi var ute och kikade snabbt igår så hade de börjat lägga golvet i Frejas rum. Så spännande och pirrigt att se! Golvet valde vi nämligen redan tidigt förra hösten och det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. Jag hoppas att det blir bra, det ska läggas i hela huset förutom i hallen.
 
Hoppas kunna uppdatera lite oftare nu när det verkligen händer saker invändigt och förhoppningsvis även en hel del utvändigt!
 
/Sanna
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela