Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Tomten

Publicerad 2015-05-25 00:42:00 i Allmänt, byggahus,

Sedan sist har det målats, tapetserats, lagts golv och kaklats badrum. Söndagen förra veckan fick vi möjlighet att komma in i huset och se de rum som hunnit målats. Det är ju otroligt svårt att veta exakt hur en färg kommer att upplevas när den kommer upp på väggarna. Allt kändes bra förutom mitt och Peters sovrum...vi sa båda nej rakt ut när vi klev in där, blev inte alls bra. Ett snabbt beslut och omval på stående fot senare så blev det ommålning till en ljust grå färg som vi redan valt till vardagsrummet. 
 
Denna helg har vi tyvärr inte fått möjlighet att komma in i huset så sovrummets ommålning samt resten av veckans arbete har vi inte sett ännu. Vi har fått nöja oss med att glutta in genom fönsterna. Nyfiken i en strut klättrade jag upp på en väldigt hög, skarvad och extremt ranglig stege för att får en glimt av tapeten i Frejas rum, kom ner på ganska darriga ben. 
 
Eftersom vi inte har så mycket nytt från huset att visa så tänkte jag skriva lite om vår gård.
Det fantastiska med denna tomt/gård är att den är runt 100 år gammal, allt är uppvuxet sedan länge tillbaka med den charm som det ger. Detta är en gammal bondgård i litet format där huvudbyggnaden stod där vårt nya hus byggs. Vi har en lada, två små gäststugor och en gammal lekstuga. Mycket är gammalt och lite "ruckligt" men charmigt på sitt sätt.
 
Det vi älskar mest är ändå tomten. Vissa delar är verkligen uppvuxna och fantastiska med sina år på nacken medan vissa har blivit "omgjorda" av oss för att passa oss bättre. Vi kallar tomten för Grills Gård eftersom "bonden" som bodde hör förr om åren hette Grill i efternamn. Grills ägor var betydligt större än denna tomt är nu men det finns en del i området som kommer från honom; vår väg heter Grills Backe tex, närmsta strand heter Grills Strand, vi har Grills Udde en bit bort (där Arge Snickaren Anders bor :-)) osv. Det känns därför roligt att kunna bygga vidare på Grills namn och att gården får nytt liv med vår familj!
 
Delar med mig av några bilder tagna i helgen. De är inte så fantastiska  men visar delar av tomten som jag älskar:
Detta är en en gammal del av tomten. En härligt grön kulle där Grill bjöd sina vänner på fika. Här flaggar vi, leker och plockar äpplen från ett äppelträd som växer längs "bergsväggen". 
Vår stora gräsmatta som vi anlagt själva. Denna del av tomten var "skog" när vi köpte gården. Här har Peter lagt ned tusentals timmar med att så, gödsla och klippa...men han gör det med ett stort leende på läpparna. Perfekta fotbollsplanen!
Vår lada. Längst bort till vänster fanns ett litet stall när vi köpte stället. Det har nu fått vika hädan till fördel för Peters verktyg, gräsklippare, snöslunga, lövblås och gud vet allt som finns. Längst till höger har vi just nu vårt sovrum :-)
Den gamla lekstugan som vi fräschat upp invändigt med färg på golv och tak men som skulle behöva sig en omgång utvändigt också samt kanske en liten trevligare entré. 
 
Den här bilden är tagen på baksidan av huset från den framtida terassen. Här ska jag dricka rosé och njuta av fin utsikt, Vid tillfälle ska vi ta ned en del träd så att utsikten blir som vi tänkt.  
Här ser det sorgligt ut just nu, men kommer att förändras innan vi flyttar in. I anslutning till garaget kommer det att byggas en carport vilket också blir en altan/terass som man kommer till från bottenvåningen. Svårt att föreställa sig runt nu, jag är så spänd på att se resultatet!
 
/Sanna
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela