Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Kakel, kakel, kakel...

Publicerad 2015-03-23 22:15:00 i Allmänt,

Det händer något med huset varje dag så klart men just nu har det mest med el, rörmokare osv att göra, dvs saker som inte syns så mycket. Vi får bara komma in i huset när vi bokat tid med byggledare och eftersom vi arbetar när de bygger så är det inte så ofta just nu. Månaderna går dock riktigt fort så det känns enormt spännande att vi snart kliver in i nästa skede där alla förändringar verkligen syns! 
 
I helgen skaffade vi barnvakt för att kunna ägna en hel dag till att titta på kakel, klinker osv. Vi måste bestämma hur golv samt väggar ska se ut i tre stycken badrum, samt golv till hallen. Målet var att ha detta klart innan den barnlösa dagen var över...yea right... Det är en djungel där ute! Hur mycket fint som helst och självklart kan det kosta hur mycket som helst också. Stilen vi vill ha kan uppnås på många olika sätt och vi kände oss ganska förvirrade innan dagen var slut. Svart/vitrutigt golv, grå/vitrutigt golv, vitt med små svarta rutor, grå natursten eller varför inte marmor? Ibland önskar jag att man bara kunde trycka på en knapp och så var valet gjort!
 
Till hallen var golvet redan hittat sedan tidigare och jag har bara älskat det sedan första stund!
 
Men nej, det visade sig vara ett väldigt opraktiskt golv som är känsligt för smuts/slitage och som behöver behandlas flera gånger per år. Det kändes inte lämpligt för en hall i ett hem med barn och en gård där det både finns gräs och jord. Bara att tänka om, fast väldigt motvilligt! Till vad??? Stort frågetecken än så länge. Varför säljs det golv som inte är användarvänligt undrar jag besviket...
 
Mycket härligt var iallafall att komma ut till gården i helgen och mötas av att byggnadsställningarna runt huset är nedtagna och att husets farstu/entré är påbörjad! Nu är husets utsida i stort sett färdig. Det som saknas är balkong på baksidan samt resten av farstubron som kommer att byggas klart först när markentreprenören fyllt igen jorden runt om huset. Och så lite målarfärg såklart och en carport/altan... 😊
 
/Sanna
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela