Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Nedräkning

Publicerad 2015-06-22 22:35:00 i Allmänt,

Nu är det inte länge kvar tills detta projekt förhoppningsvis når sitt mål!! Vi har fortfarande inte fått något datum för slutbesiktning och inflytt men sker inga stora förändringar borde det vara fem veckor kvar. Inledningsvis fick vi 10 juli som slutdatum men de ligger två veckor efter tidsplanen just nu. Vi hoppas att det inte blir ytterligare förseningar. 
 
Huset är färdigmålat invändigt, golven lagda förutom hallen och badrummen i stort sett färdigkaklade. Monteringen av köket har påbörjats och borde vara klart om någon vecka. Alla lister börjar komma på plats; golvlister, taklister, fönsterfoder och dörrfoder. Bara list/fodermonteringen tar extremt lång tid. De har handmålats på plats i huset och måste sedan spackas på plats för att sitta riktigt snyggt. Vi har nog inte nämnt ytan på detta hus innan men vi har liksom byggt så att vi aldrig behöver bygga ut. :-) Det blir ca 280 kvm på två plan och ni kan ju bara tänka er hur många meter list och arbetstimmar det blir... Men snyggt blir det och rummen får en riktigt fin karaktär!
 
Nu längtar jag så efter att de sista detaljerna ska börja komma på plats; att köket blir klart, badrummen mer kompletta och att trappan ska levereras. Det är som julafton varje gång man får kika in!
Badrum nere
Kök från Nisseby Snickeri in the making
Utvändigt är det fortfarande en del kvar. Det ska skapas en balkong på baksidan av huset och en kombinerad carport/altan ska byggas, samt entrén. Just nu håller markentreprenören på att bygga stödmurar för carport/altan/vändplan och de ska sedan lägga sin tid på att återfylla jorden runt om huset. 
Balkong på g
Stödmur för carport/vändplan. 
Peters vision just nu är att kunna gå ut och in ur detta hus precis hur många gånger han vill och när han vill utan att vara beroende av andra. Känns som en bra målbild tycker jag!
 
/Sanna
 
 

Kommentarer

Postat av: Hans-ö

Publicerad 2015-06-23 18:43:51

Sååå fint! Lycka till!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela