Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Husstommen rest

Publicerad 2015-01-28 21:49:00 i Allmänt, byggahus,

Livet har rullat på i raketfart här ett tag och bloggen har fått vila lite. Efter senaste inlägget har huskroppen monterats upp. Det skedde på 2-3 dagar och det har varit fantastiskt att få se drömmen komma på plats fysiskt. Jag har försökt visualisera det uppbyggda huset miljoner gånger, men det blev ändå en total chock att få se det uppbyggt för första gången. Magisk känsla! 
 
Vi har tagit i lite när det gäller storleken på huset, både för att tomten tillåter det men också för att vi inte vill komma på om fem år att vi byggde för litet. När enbart grunden och därefter källarväggarna var på plats såg det så litet ut...men när vi körde in på infarten första gången efter uppmonteringen höll vi båda på att tappa andan för att det såg så ofantligt stort ut! Helt omöjligt att föreställa sig.
 
Vi älskar det så klart, det är ju i stora drag vi som designat både insida och utsida även om vi haft ett inspirationshus som utgångspunkt en gång i tiden. I dagsläget finns det bara ett hus som ser ut exakt som detta och det är vårt! 
 
Nu byggs det hela veckorna, men än så länge är det mycket som inte "märks" för den oinsatte. Ser fram emot när taket är helt klart och när alla innerväggar kommer på plats, så att man verkligen kan gå omkring och känna in rummen. Vi klättrade upp på övervåningen förra helgen och kikade lite, vi kommer att få en härlig utsikt från vårt sovrum och balkongen uppe. Där hoppas jag kunna njuta av många sommarkvällar framöver!
 
Från infarten på tomten
 
Husets framsida. Det lilla röda huset kommer att flyttas så klart. 
 
Från ena kortsidan. Garage i källaren. 
 
Baksidan av huset med utsikt mot havet. 
 
/Sanna
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela