Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Del 3 Där allting började...

Publicerad 2015-01-01 14:31:39 i Allmänt,

Nu är det bara 12 dagar kvar tills att huset kommer.  

När jag och Freja var på tomten två helger före jul för att kika hur det gick och för att leka lite, slogs jag av känslan av att det lilla huset vi i familjen tillbringat stora delar av de senaste årens helger och ledigheter i bara kommer fylla sitt syfte för oss i 6 månader till. Sen kommer det förmodligen att ge oss andra användningsområden, gäststuga, uthyrningshus eller något annat.

Efter det definitiva beskedet om att den lilla söta huvudbyggnaden inte gick att göra något åt blev det en paus i arbetet och en naturlig paus från att besöka gården också, eftersom att den låg begravd under 1 meter snö i början av april.

Jag älskade verkligen att bara åka dit och vara och blev på lite dåligt humör när jag var tvungen att åka därifrån. Det var bla en bidragande faktor till att vi bestämde oss att renovera det minsta huset med en köksdel och badrum. Hus och hus, det va ett fd förråd snarare.

Jag började jaga hantverkare i kontaktnätet och det ena ledde till det andra. Två veckor senare var första patrullen på plats och skulle gräva ner avlopp och vatten till det huset vi skulle renovera och för säkerhetsskull till en gäststuga till om vi fick för oss att göra något av den, eller stycka av tomten som var min långsiktiga plan. Grävkillen tog en dag på sig att gräva en 72 lång och 1,5 djup fåra som  avlopp och vatten skulle ner i. Jag och rörmokaren, som var en hockeypolare, slet fram till ett på natten för att få allt i rätt fall mm. Sju på morgonen kom krävkillen igen och grävde igen allt. På 36 timmar var allt klart. Sjukt smidigt.

Snickaren, en annan hockeypolare, hade varit på plats och kikat på jobbet. I hans värld var det inga konstigheter; isolera taket och väggarna, i med en dörr och byta fönster och in med ett ikea-kök så var biffen klar. I mitten på maj lovade han att vara klar till midsommar. I augusti var fortfarande bara innertaket påbörjat. Jag tröttnade och ringde polackerna som renoverade hälften av alla kollegors hem. De kunde sätta igång direkt och det skulle bara ta två veckor. Kändes som jag hört den förut, men efter 10 dagars non-stop arbete var det klara och de frågade om jag ville ha utsidan fixad också. För 7000 kr skulle de byta fasad, måla den och lägga nytt undertak och tvätta tegelpannorna. Det tog 7 dagar till men blev kanon bra och billigt.

Här är en före och efterbild på fasaden.

 /Peter
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela