Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Dags före husleverans

Publicerad 2015-01-13 08:03:00 i Allmänt, byggahus,

Jag hade fått tydliga och inte bara instruktioner utan order om att backen upp till tomten skulle vara sandad och saltad så att lastbilarna skulle kunna ta sig upp och inte fastna. I bästa fall kunde det kosta 3000kr/h för stillastående lastbilar i väntan på plogbil som fixar till det. I värsta fall fastnar lastbilen och kör i diket. Det vill jag inte ens tänka på vad det skulle kosta eller hur man skulle lösa över huvud taget. Brr.

Det gjorde att jag åkte ut till tomten vid 10-tiden i söndags. Köpte 200kg salt på vägen och började salta backen med min gräsmattegödsel…vagn eller vad det kan heta. Ni vet en liten låda som man drar fram för sig med gödsel eller gräsfrön, nu blev det vägsalt. Funkade utmärkt.  Jag började med att salta med 50kg, typ 10 vändor upp och ner. Lät det verka i 2h och började sen med en spade att skrapa asfalten precis som om det vore en frostig bilruta. När jag fått bort allt löst vad det dags att göra samma sak igen. Klockan hade passerat 20-tiden på söndagkvällen när jag står där och skrapar och det dyker upp en lastbil med loggan av Sävsjö Transport på sidan. I ren glädje släpper jag spaden och springer mot bilen med armarna i luften. När chauffören öppnar dörren säger jag ”ni är efterlängtade” var på han förvånat svarar ”jasså” och undrade säkert vem jag var. Jag förklarade snabbt det och att vi skulle ta min bil för att åka runt och leta omlastningsplatser eftersom att lastbilen med släp inte skulle ta sig upp.

När jag kom tillbaka från vår ca halvtimmes biltur hade saltet verkat ytterligare och det gick utmärkt att få bort det sista. Nu låg det hård packad snö som var glashal framför backen och efter min tomt på gatan. Däremellan var det barmark som jag nu skulle sandade ordentligt. Jag tömde 2 st gröna sandlådor så att det inte skulle finnas några tvivel om att lastbilarna skulle komma upp om det frös till eller började snöa under natten.

Morgonendagen efter var jag som en pojke på julafton eller när man fyllde år när man var liten. Konstigt att uppleva en sådan känsla i vuxen ålder.

Lastbilarna kom på löpande band och det blev 8 totalt första byggdagen. Här kommer lite bilder från det.

Plattan upplyst i väntan på lastbilarna

 Första lastbilen på plats, andra på väg att backa in på tomten
Mitt namn på husblocken, underbar känsla!!!
Ett hörn på gräsmattan måste bort för att kranbilen ska komma tillräckligt nära
 
Dubbla kranbilar för att hinna och inte låta lastbilarna stå och vänta förlänge
 
Ena sidan klar på entrevåningen
 
 
 
 

/Peter

Kommentarer

Postat av: Johan Blom

Publicerad 2015-01-13 08:35:07

Snyggt jobbat - kommer möblerna i lastbilen efter??

:-)

Postat av: Christina Bertilson

Publicerad 2015-01-13 11:18:09

Peter!
Ingen utom jag inser vilket arbete du har lagt ner. Jag har sett dig i aktion under hela din uppväxt och förvånats över din otroliga kapacitet. Inget är omöjligt.
Fortsätt så. Kram Ma

Postat av: APRE

Publicerad 2015-01-13 18:03:40

Bara en sån sak att du köpt 200kg(!) sand = 200kg pannben!

Kul att det börjar bli verklighet. Vi ser fram emot att åka förbi och titta nån helg.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela