Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Nu är det nära!

Publicerad 2015-08-04 21:23:00 i Allmänt,

Nu är det inte länge kvar tills huset är klart invändigt och slutbesiktningen ska ske! Vi väntar och väntar och hoppas på att det inte är några stora brister som försenar inflyttningen. Eftersom Sverige har varit semesterstängt i några veckor så väntar vi fortfarande på att vissa varor ska levereras till bygget, förhoppningsvis kommer det denna vecka. Inte mycket kvar iallafall. Nu har vi stått utanför och glott tillräckligt länge, vi vill ha en egen nyckel! :-)
 
Några nya bilder från huset: 
Köket, snart komplett
Pardörr mellan kök och matsal
Matsal
Del av vardagsrum
Trappa till övervåningen
 
Utvändigt har vi fått entré samt balkong, men vi väntar fortfarande på en järnbalk som ska monteras så att carport/altan kan byggas och därefter ska även jorden återfyllas runt huset. Allt utvändigt kan ju dock göras klart när vi flyttat in!
 
På måndag börjar inskolningen på vår nya förskola här på Värmdö. Det är med stor sorg i hjärtat vi har sagt hejdå till Vasastans och kanske Stockholms absolut bästa förskola S-E Björnen, men från och med nu är det förskolan Vikingen som gäller. Vi bor i vår lilla stuga på tomten nu, men i ett avslappnat och stökigt semestermode på 30 kvm, med hela vårt vanliga bohag kvar i lägenheten i stan. Det blir några intressanta veckor med compact living, vardagsliv, pendling och dagis innan vi är på plats i nya huset. Blir nog både magiskt och efterlängtat att gå från 30 kvm till 280 kvm efter nästkommande veckor! :-)
/Sanna

Kommentarer

Postat av: Mats

Publicerad 2015-08-05 05:24:53

Vilket härligt hus och läge. Här skulle man trivas! Lycka till med inflyttningen! Kram Mats o Diana

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela