Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Allt man inte tänker på...

Publicerad 2015-04-15 22:42:00 i Allmänt,

Bygget smyger på invändigt och vi har inte så mycket att uppdatera. Golvvärmen är lagd på övervåningen, väggar uppsatta och spacklade mm men det är inte så mycket "roligt" att rapportera. 
 
Vi har den sista tiden ägnat ett antal timmar åt detaljer som jag överhuvudtaget inte hade tänkt på när det gäller husprojektet. Tex HUR ska vi tänka kring fasadbelysning på huset, VAR ska den sitta för att eldragningen ska bli korrekt redan nu och på rätt ställe och VAD ska vi ha för belysning? Det senare hade vi tänkt spara till en annan gång, men beroende på vad man väljer för slags belysning så måste ju elen dras ut på EXAKT rätt ställe i ytterväggen, annars kommer själva armaturen på fel ställe och det kan bli estetiskt fult.
 
Vi har hittat armaturena vi tror att vi vill ha och för att vara säkra på att alla om/hur/var osv blev rätt så kom Peter på den fina idén att vi skulle göra en armaturattrapp och sätta upp på huset. Ni kanske var ute på någon trevlig restaurang i lördags kväll eller gjorde något annat skoj. Vi låg på golvet och ritade varsin utelampa i trä och tävlade om vilken som blev snyggast. Ingen vann direkt, men sedan monterade vi upp dem dagen efter och kände att det blir nog bra! Sedan tog vi snabbt ned dem igen :-)
 
 
 
Många liknande beslut har vi fått fatta senaste tiden med två gemensamma nämnare. 1.Elektrikern är i huset och jobbar just nu. 2. Ni har max en dag att bestämma er. Det är perfekt framförhållning för två heltidsarbetande med två små barn, men allt har löst sig så här långt:-) Kvällens uppgift var att besluta hur elen ska dras för larm/övervakning som ska införskaffas i framtiden. Även detta en liten detalj som jag inte riktigt tänkt på innan.
 
Vi har även ägnat en hel del tid åt att sätta den slutgiltiga designen på trappan i huset. Jag har lite hang-up och en våt dröm om en vit trappa i äldre stil och som tur är har Peter det också. Vi har lagt ganska mycket tid på att få till den så som vi vill ha det och nu känns den klar. Liten detaljbildpå stolpe här. Blir spännande att se den live precis som med allt annat som man bara får föreställa sig!
 
Peter har ett otroligt fint sinne för detaljer i detta sammanhang och en riktigt bra arkitektådra. Han har själv skapat stora delar av vårt drömhus och ligger även bakom mycket av finliret i husbygget såsom superfina snickerier utvändigt på fasaden, trappans detaljer osv. Tack för det! <3
 
/Sanna
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela