Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Rädd och imponerad

Publicerad 2014-11-10 23:10:00 i Allmänt,

Om jag var barnsligt imponerad av grävskopan, var det inget emot hur mycket jag skulle vilja byta kläder med sprängaren.

Jag vill självklart se och dokumentera varje steg i bygget, så till lunch idag åkte jag ut för att se när det var dags att spränga.

Hela helgen har vi följt en kvinna som stått vid borriggen och gjort över 100 hål i gropen för att förbereda dagens smällar.  Jag pratade länge med henne och erkände min fördomsfullhet. Sjukt skön kvinna som berättade att hon var trettiotretton år gammal och som trots att hon jobbade i en mansdominerad bransch ändå var kvinna och tog för sig. Hon hade just startat eget och hyrde ut sig själv för att inte bli körd med för att hon just var kvinna.  

Likt en fanatisk utlandskorrespondent eller bildjournalist försökte jag få sprängningen på bild, men jag var inte lika kall i mitt dokumenterande som de jag sett på TV. Här kommer en film från sprängningen… och en bild :-)

 
 
 
/Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela