Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Klart för gjutning

Publicerad 2014-11-26 11:11:00 i Allmänt,

I helgen var vi ute och kollade in vad som hänt sedan sist. Nu har det förberetts för vatten/avlopp mm samt lagts på isolering där huset kommer att byggas (ni får ursäkta mitt extremt dåliga fackspråk!). Man ser tydligt husformen nu och vi vandrade runt och "kände in" rummen.  Jag och Peter hade helt olika fokus när vi gick runt i de olika "rummen". Peter var i källaren och tänkte garage, kommande bastu/relax osv och jag var enbart i kök, vardagsrum och sovrum :-)
 
 
Nu får vi även äntligen en konkret känsla för placeringen av huset. Vi har ägnat timmar åt att få den perfekta placeringen och ändrat grader hit och dit. Vi har lyxen att det blir fyra användbara sidor på huset så vi har försökt hitta det perfekta läget med hänsyn till morgon/förmiddagssol, eftermiddags/kvällssol samt rätt utsikt över vattnet.Det går ju liksom inte att ändra sen, så nu håller jag tummarna för att detta blir optimalt.
 
Jag vill passa på att skicka en eloge och ett stort hjärta till min kära pappa som är vårt stora stöd i detta projekt. Han har med sin långa erfarenhet från bygg- och entreprenadbranschen hjälpt oss hela vägen med avtal och förhandlingar, flugit ner från Umeå för att vara med på viktiga möten osv. Senast i fredags satt vi hela förmiddagen på ett superviktigt möte där han hjälpte oss att reda ut en del. Tack snälla, snälla pappa för att du hjälper oss med detta! <3 
 
Imorgon torsdag börjar de gjuta grunden. 
 
/Sanna
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Annalen

Publicerad 2014-11-26 19:46:39

Gissa om jag är avis. Solläge alla tider på dygnet!

Svar: Vilken himla tur att du är bästa mostern då som får komma och njuta av solen när du vill och hur länge du vill! 😘
grillsgard.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela