Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

...forts Där allt började...

Publicerad 2014-11-16 21:45:20 i Allmänt,

Tillträde till tomten fick jag 1 oktober 2009. Det dröjde ett tag efter kontraktskrivningen pga att tomten var så stor. Kommunen hade förköpsrätt och det skulle ta 3 månader för dem att överlägga om de vill utnyttja den. På tillträdesdagen skulle jag möta upp säljaren som tagit med sig två polacker och en container för att tömma allt i alla små hus. Eftersom mitt besök på tomten blev minst sagt hastigt pga. den skräckinjagade hyresgästen så hade jag inte varit inne i alla hus, rättare sagt inget.

Entusiastiskt skulle jag nu för första gången få se hur det såg ut. Efter lite chittchatt med säljaren började jag min rundvandring.  När jag öppnade dörren till det första huset slogs jag av att det var varmt där inne, men jag hann inte tänka så mycket mer på det för plötsligt rörde det sig i sängen som stod i ett hörn. En snubbe som bröt på franska tittade upp och frågade vem jag var? Jag förklarade att jag hade köpt stället och att det var överlämning i dag. ”Jaha var det i dag” fick jag till svar.  När jag tittar mig om kring i det 26 kvm stora huset inser jag att han inte kommer att vara utflyttad i eftermiddag, det stod nämligen två pianon där också. I stallet i ladan fanns även en slaktad bilverkstad som den skräckinjagade hyresgästen skulle ha flyttat. Ingen bra start. Det gjorde heller inte saken bättre att det snöade 1 meter i november så chansen att de skulle få bort sina grejer var helt borta. Jag fick det utlovade straffbeloppet för att fastigheten inte var tom i tid och den skräckinjagande hyresgästen blev trevlig och vädjade om att få hämta sin slaktade bilverkstad till våren, vilket han även gjorde. Pianona fick jag själv köra till tippen efter att ingen hade svarat på mina ”kom och hämta” annonser på blocket.

Trots att jag var singel under hösten hade jag ständigt människor omkring mig, så gården blev min ensamtid. Som vanligt när jag gör saker utmanar jag mig själv mer än nödvändigt. Jag hade en ny tjänst på jobbet som jag självklart skulle prestera på, bättre än alla andra. Jag spelade hockey i ett div 4 gäng vilket betyder sämsta tänkbara träningstider. Jag hängde ute på krogen både fredag och lördag med det eviga hoppet om att det är ikväll jag kommer träffa henne med stort H. Jag var ofta ute även en kväll i veckan på något medieevent där det skulle representeras och hälsas på rätt folk.  Men däremellan fann jag en harmonisk tillvaro i att börja undersöka huvudbyggnaden på gården, om det skulle finnas möjlighet till en renovering och kanske en restaurering för att återskapa Grosshandlar Grills helgnöje. Reaktionen när jag visade gården för min mamma första gången var ”Nej Nej Nej vad har du gjort” och mina polare bet ihop och har nu i efterhand berättat att det tänkte ” det är tur att han har tjockt pannben.

Efter nästan 200 nedlagda timmar (majoriteten av dem ensam) de lediga vardagkvällar jag hade, men även tillsammans med underbara polare som ställde upp på en, som de tyckte, galen polare och min mamma som nästan 70 år gammal glömt sin ålder och slet minst lika hårt som jag, (det är väl det där med hur långt äpplet faller från trädet :-)) insåg jag att huset var i för dåligt skick för att göra något åt. Flera sakkunniga gav samma dom :-(. Forts…

/Peter

 

Kommentarer

Postat av: Ma

Publicerad 2014-11-17 12:30:28

Åh, vilken underbart vacker bild av det forna huset. Var det möjligen försäljningsannonsen?
Spar den! Ma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela