Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Alla dessa val!

Publicerad 2014-11-21 22:47:00 i Allmänt, byggahus,

Det här inlägget är skrivet till mina inredningsintresserade vänner. Både för att jag vet att ni är intresserade men också för att ni är ungefär lika veliga som mig och därför förstår precis vad jag går igenom. Några av er känner sig mer träffade och det är er jag menar :-)
 
Ni som känner mig väl vet att VAL och FATTA BESLUT inte är min starkaste sida privat. Jag kan vela i en oändlighet över onödiga saker. Tänk er in i situationen att välja allt, allt, allt till en villa och valen du gör är permanenta, kostar mycket och kan inte förändras på bra länge. Det är å ena sidan fantastiskt roligt och en unik möjlighet, men för veliga mig även en mardröm :-) Det handlar inte om att det inte finns alternativ utan om att det finns såååå enormt många fantastiska alternativ.
 
Här kommer lite bilder på val som är eller är på väg att bli gjorda.
 
Ett ekplankgolv har varit det enda alternativet för oss, men det finns så många varianter! Detta beslut tog väldigt lång tid eftersom det sätter så stor prägel på huset. Valet föll till slut på nedan golv som vi tror ger en behaglig, mjuk och hemtrevlig känsla.
 
 I hallen ska vi ha ett mer praktiskt golv och jag har förälskat mig lite i detta betonggolv som jag hittade på nätet. Tror det blir det!
 
Badrummen är vi inte färdiga med på långa vägar men just nu lutar det åt att alla badrummen får grå/vitrutiga golv enligt nedan och väggkakel liknande bilden med det svart/vitrutiga golvet. 
 
Kök har jag nämnt tidigare och det finns inga klockrena bilder att visa men detta är en av alla inspirationsbilderna vi haft. 
 
En sån här kakelugn med lucka i mässing kommer vi att ha i matsalen. Tanken var att den och en öppen spis i vardagsrummet skulle vara klart när vi flyttar in, men just nu är det på "on-hold" listan pga att allt annat dragit iväg liiiiiite mer än enligt plan. Ser fram emot mysiga middagar där sen med vänner!
 
Många, många val återstår ännu, kanske är jag ett beslutsproffs när detta är över!?!
Nytt datum för husleveransen har vi förresten fått också. Den 12 januari kommer den, en 24 meter lång lastbil med halva vårt hus i bagaget, andra halvan kommer dagen efter. På 36 timmar kommer hela huset att vara rest, helt overkligt!
 
/Sanna

Kommentarer

Postat av: Marie-Louise

Publicerad 2014-11-21 23:30:50

Förstår preeeecis. Flyttade in i vårt nybyggda hus i feb. Tänkte ha solid trägolv men fick tipset att inte ha det om msn har golvvärme vilket vi har. Fick bli vitlaerad parkett för att få gammal look. Lycka till M-L

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela