Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Första inlägget - det börjar bli på riktigt!

Publicerad 2014-05-19 09:04:00 i Allmänt,

Här tänker vi försöka dokumentera vårt stora projekt "Grills Gård" under det kommande året, både för att kunna blicka tillbaka själv men också för att dela med mig till släkt och vänner som undrar hur det går samt dela med mig av misstag/bra saker för kommande husbyggare. 

Vi är en familj på fyra; Sanna, Peter, Freja och Cornelia som har beslutat oss för att bygga vårt drömhus på vår redan befintliga tomt på Värmdö. Tomten har vi haft i några år redan och vi älskar den verkligen. Det började som en ren investering för min sambo några månader innan vi träffades och har därefter utvecklats till ett weekendboende där vi spenderar nästan all vår lediga tid. Tomten är en gammal bondgård med två mindre bostadshus, en lada samt två små gäststugor. Bostadshusen är i väldigt dåligt skick och går inte att renovera, men den ena gäststugan har vi renoverat upp och använder idag samt att vi byggt ett sovrum i ladan där hela familjen ryms. 

Husplanerna har legat och grott bra länge nu och med två barn i bagaget känns det nu helt rätt att ta klivet till hus. Efter en del funderande fram och tillbaka har vi kommit fram till att motsvarigheten till den stora, fantastiska tomten samt det hus vi kan bygga på denna, är något vi inte kulle kunna köpa någon annanstans på bra många år, så därför känns detta helt rätt! 

Vi hittade en villa som vi båda tyckte mycket om, men efter en del googlande valde vi inte att gå vidare med husleverantören som ritat huset. Vi har istället ritat om huset en del, både utvändigt och invändigt och därefter vänt oss till diverse husleverantörer som fått offerera på bygget. De leverantörer som vi fastnat mest för är Familjehus, Sävsjö Trähus samt Rörvikshus, De två förstnämnda erbjuder totalentreprenad, vilket var vårt krav inledningsvis, men då offerterna överskridit vår tilltänkta budget med råge seglade Rörvikshus, som erbjuder generalentreprenad, upp som en favorit. Både pga att offerten överensstämde med vår budget, men också pga. att Rörvikshus säljare som vi haft kontakten med, Hans, gett ett enormt bra intryck och vi känner oss väldigt trygga med honom som motpart. Idag onsdag den 21 maj 2014 har vi således undertecknat ett avtal med Rörvikshus om att bygga vår drömvila "Villa Grill" med förhoppning att om ca 1 år från och med nu kliva in i ett inflyttningsbart hus!!! Det återstår självklart en del innan dess, bygglovet är t ex inte inskickat ännu, men för mig och Peter känns det som en stor dag och ett stort kliv på vägen!

Fortsättning följer som sagt... på återseende!

/Sanna
 
Detta är en del av vår tomt. Huset längst till vänster ska rivas och ersättas av nytt! 
 
 
Utsikten från husets "baksida" blir mot vattnet!
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela