Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Källaren klar

Publicerad 2014-12-26 22:25:00 i Allmänt, byggahus,

Nu var det längesen det kom en blogguppdatering och mycket har faktiskt hänt. När jag skriver detta inlägg har jag redan ytterligare två färdigskrivna, men saknar bilder eftersom att vi är i Umeå och firar jul. Finalen av arbetsåret och uppladdningen inför jul har tagit lite för mycket tid och när jag nu äntligen sätter mig ner i min svärfars hus (som är en stor inspiration till mig i konstruktion och lösningsmässigt, men som Sanna inte alls skulle hålla med om) och julen börjar klingar av och lugnet lägger sig efter att barnens kusiner och Sannas bror och svägerska dragit vidare, får vi nu äntligen tid att lägga upp denna bild som togs för två veckor sen.

Murarna var tre glada albaner som tog noggrannhet till en ny nivå. Upplevelsen var så iallafall. Varenda sten mättes in med vattenpass i alla ledder. De arbetade 7-18 alla dagar i veckan även helgen, men kanske lite kortare dagar på helgen.  De kunde hjälplig svenska och var riktigt stolta över sitt arbete. Varje gång jag kom ut till bygget ville de visa mig vad det hade gjort, vad nästa steg var och hur mycket armering de använde. Kanske var det för att jag ställde ut en espressomaskin och köpte pizza till dem en söndag. 

/Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela