Nya Grills Gård

Vår familj består av Sanna, Peter samt våra döttrar Freja och Cornelia. Vi har en stor, härlig tomt på Värmdö sedan några år tillbaka där vi planerar att bygga vårt drömhus. Här tänkte vi skriva om vårt kommande byggprojekt, både för att vi själva ska kunna blicka tillbaka när vi sitter där på verandan och sippar på varsitt glas rosé, men även för släkt och vänner att kunna läsa om hur det går för oss!

Bygglov!

Publicerad 2014-08-13 12:16:00 i Allmänt,

Efter en lång härlig sommar och semester har vi nu fått bygglov av Värmdö Kommun. De hade inga invändningar mot våra planer och/eller ritningar, fantastiskt! Vi har även, tillsammans med bygglovet, fått rivlov för de två boningshusen på tomten. Båda gamla boningshusen måste rivas så att vi får ny byggyta att använda enligt planritningen och det ena måste dessutom bort eftersom det står där det nya huset ska placeras. Veckan har använts till att förbereda huset för rivning; takpannor, fönster, el osv. har tagits bort. Nästa vecka sker rivningen. 

Parallellt med detta måste vi på allvar ta tag i val av kök och köksplanering, golvval osv. Vi hade beslutat oss för ett Tibrokök innan semestern (dock inte börjat planera köket) men Tibrokök gick i konkurs under sommaren. Ny köksleverantör måste därför hittas. Vi kommer att bygga ett hus i sekelskiftesstil och vill i så hög grad som möjligt få sekelskifteskänslan även inne i huset. De golv som ingår som standard är således inte aktuella för oss och det golv vi skulle vilja ha kostar skjortan. Vi har helt enkelt lite att göra... :-)
 
/Sanna
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela